Меню
Количка

Ветроходни приключения "Флотилия Циклади"

Ветроходни приключения "Флотилия Циклади"
Ветроходни приключения "Флотилия Циклади"
950.00лв
  • Наличност: В наличност
  • Модел: advntures-misc40

Опции

Описание

Цикладските острови или Циклади (гр. Κυκλάδες, Кикладес) са островна група в централния регион на Егейско море, част от територията на Гърция. По-големите острови са известни световни курорти - Санторини (Тира), Миконос, Аморгос, Андрос, Иос, Милос, Наксос, Парос, Сифнос, Сирос, Тинос.

Храмът на Посейдон, средновековното селище Кастро, време за плуване, разходки, посещение на различни културни забележителности и опитване на местните морски деликатеси, уроци по ветроходство – това са част от програмата с която Ви предлагаме с това пътешествие.

Повечето от преходите по море могат да се направят в рамките на 4-5 часа. Стремежът ни е да се придвижваме основно на ветрила. Възможни са импровизации в една от двете посоки (при слаб вятър) – или да правим по-дълги преходи на ветрила, или да ползваме двигател, за да ни остане повече време за плуване и разходки из красивите островни градчета.

Подаръкът включва:

В това плаване ще се насочим в западната част – островите Китнос, Сирос, Миконос.
Продължителност на пътуването: 8 дни/7 нощувки – в пристанища или на борда на яхтата.
с начало 30-ти април и край 7-ми май 2016 г.
Включени:
- наем на лодката;
- надуваема лодка с извънбордов двигател;
- нощувки на борда;
- чаршафи и кърпи;
- храна – закуска и обяд на борда;
- шкипер;
- пристанищни такси;
- разходи за гориво на лодката;
- задължителното финално почистване на яхтата

Трябва да знаете:

Отплаваме от Атина. Дотам можете да стигнете с кола или с обществен транспорт: автобус, влак, самолет. Връщаме се откъдето тръгваме.
По време на предварителната среща говорим повече за пътя до и от началното пристанище и се комбинираме по колите.Не се изисква да носите специализирана екипировка – подготовката е близка до тази за обикновена почивка на море. При записване получавате списък с нещата, които задължително трябва да присъстват в багажа ви.
Допълнителни разходи
пътят до началното пристанище и обратно
(обикновено горивото за ~800км в едната посока, които делим със спътниците в колата + паркинг);
вечери на брега (гръцките таверни по правило предлагат вкусна, обилна и евтина храна – в повечето случаи можете да разчитате, че за 10 евро ще се нахраните със салати, риба, морски дарове и ще пийнете узо и рецина; някои от вечерите е възможно да останем на лодката и да си сготвим храна, която е включена в цената);
допълнителни забавления на брега (музеи, таверни и всичко допълнително, което решите да направите в свободното си време);
медицинска застраховка (важно е да говорите със застрахователния си агент дали застраховката ви ще е в сила при положение, че плавате на яхта – различните компании третират по различен начин тази дейност; ние можем да ви съдействаме и да ви направим застраховка в компания, която изрично включва подобен род дейности, като цената е по-висока – за седмица ще ви струва 10 евро).

За резервации:

Няколко дни преди да ползвате сертификата, пратете писмо на адрес office@supergift.bg с номер на сертификата, валидност, желан ден и час, телефон за контакт и име. Ние ще направим резервацията Ви и ще върнем писмо с потвърждение. За повече информация, ни потърсете на тел.0888 977 117

Коментари

Остави оценка на приключението. Така помагаш на останалите да направят по-добър избор.

ОСТАВИ РЕВЮ