Меню
Количка

Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки

Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки
Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки
Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки
Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки
Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки
Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки
Плаване Тасос - Лимнос – Самотраки
822.00лв
  • Наличност: В наличност
  • Модел: adventures-sea-vetrohodstvo-05

Опции

Описание

Ще плаваме в Северно Егейско море, района на островите Тасос, Самотраки и Лимнос.
Остров Тасос е вероятно най-добре познатият за българския турист. Заради своята близост, достъпност, а и красота, мнозина наши сънародници са прекарали поне една почивка на най-северния гръцки остров. Пътуването (в морската му част), традиционно за нас започва от град Кавала (отстоящ едва на 320км от София или 275км от Пловдив).

Остров Самотраки е един от най-зелените, гористи, планински, близки и в същото време изолирани гръцки острови, затова е и слабо познат за повечето българи. Представете си малки, типични гръцки села. Сложете лятото, но извадете навалицата…Забележителности: старият град Хора над пристанището; водопадът, който пада директно в морето.

Лимнос е един от големите острови на Северно Егейско море. Днес е познат най-вече на уинд и кайтсърфисти заради прекрасните ветрови и къмпинг условия. Преди това е бил житницата първо на венецианските, а после и на турските пирати. А иначе тук е ковачницата на Хефест, има амфитеатър, пещерата на Филоктет (малко познат персонаж от древногръцката митология, но с интересна съдба и голяма тежест в много от най-важните събития). Други забележителности са венецианската крепост на хълма над Мирина и разхождащите се свободно сърни, обширните пясъчни дюни и причудливите вулканични скали в северната част на острова.

Акцентът е повече върху плаването под ветрила, плуването и спокойното разглеждане на красиви заливи, острови, градчета; ще има дни, в които ще можем да правим две алтернативни програми – плаване с яхта или разглеждане на островите по суша.
Стремим се да не правим повече от 30 мили на ден, което ще ни гарантира качеството на преживяването. Ще има два дена, в които ще направим по-дълги преходи (40-50 мили). Възможно е да направим един нощен преход.

Подаръкът включва:

Дати:
23 – 29 април 2017

Предложението включва

наем на яхтата за посочения период
екипаж: капитан (шкипер)
динги (надуваема лодка) с извънбордов двигател
настаняване в двойни каюти
чаршафи, одеяла и кърпи
ветроходно обучение (при желание)
финално почистване

Предложението не включва

транспорт до началното пристанище
платен паркинг на пристанището
пристанищни такси, гориво и други консумативи на яхтите
храна и напитки: на борда ще ви очаква пакет за добре дошли – плодове, чай, кафе, бутилка вино, бисквити. За храната, обаче отговаряте вие – имате избор, да си я закупите и да си я приготвяте на борда или да се храните из таверните по пристанищните градчета
посещение на туристически обекти и други разходи на сушата
медицински застраховки
 

Какво се случва:

В морето всяка програма е несигурна. Особено когато безопасността и комфортът са по-важни от стриктното следване на първоначалния план. И все пак имаме някакъв план, който с наближаването на „добрата прогноза” ще става все по-материален.

Ден 1: Този ден е предвиден за аклиматизация, за свикване с яхтата и всичките и особености, за първите ветроходни уроци, за първите коктейли…планираме тази вечер да спим на Тасос. Преди да стигнем там, най-вероятно ще ни остане време и за малко къпане. (най-вероятно ще прекараме нощта в главния град на остров Тасос – Лименас или, ако времето позволява, можем да спим на котва в заливчето на Алики).

Ден 2: Ще се отправим към остров Самотраки. Преходът е около 7-8 часа. Ще спим на Камариотица, пристанището.

Ден 3: Разглеждаме Самотраки откъм морето или по суша (в зависимост от предпочитанията ви) и се връщаме на Камариотица. Втора нощувка на острова. Този ден имаме възможност да следваме алтернативна програма. Ще обикаляме острова с яхта, ще видим водопадите, които се изливат директно в морето. Тези от вас, които предпочитат, ще могат да се разходят до стария град – Хора, който е изнесен 5 км. навътре в сушата. Островът има добре развита мрежа от пътеки, може да се изкачите до главния връх, да отидете до водопадите пеша или да се разходите по някоя от многобройните пътеки, от които се разкриват прекрасни гледки към морето.

Ден 4: Отправяме се към остров Лимнос. Ще спим на главното пристанище – Мирина. Островът е наричан още “Гай Стратис” от местните рибари. Ще ви пленят малките улички, много белите къщи и цветята. Островът е тих и изолиран, с население към 300 души.

Ден 5: Разглеждаме Лимнос. Ден за плаж, разходка по главната пешеходна улица или наемане на кола под наем за разглеждане на острова. Трябва да се видят пясъчните дюни и вулканичните скали в северната част. В западната част може да се разгледа пресъхналото солено езеро или множеството спотове на сърфисти и кайтсърфисти. Втора нощувка на острова.

Ден 6: Лимнос – Тасос (Скала Марион). Възможно е да тръгнем преди изгрев слънце, за да отметнем малко морски мили, докато спите, или да се насладим заедно на изгрев в морето. Ще спим в малко рибарско селище.

Ден 7: Тасос (Скала Марион) – Тасос (Калирахи). Ден посветен на изследване на южната и югозападна част на остров Тасос. Спирка за плаж, посещение на „Гьола“. Нощувка в друго малко рибарско селище – Калирахи.

Ден 8: Тасос (Калирахи) – Кавала. Тръгваме много рано сутринта. Преходът е около 2-3 часа. Освобождаваме лодката и поемаме обратно към София.
 

За резервации:

Няколко дни преди да ползвате сертификата, пратете писмо на адрес office@supergift.bg с номер на сертификата, валидност, желан ден и час, телефон за контакт и име. Ние ще направим резервацията Ви и ще върнем писмо с потвърждение. За повече информация, ни потърсете на тел.0888 977 117

Коментари

Остави оценка на приключението. Така помагаш на останалите да направят по-добър избор.

ОСТАВИ РЕВЮ