Меню
Количка

Плаване около о.Тасос за 3 дни

Плаване около о.Тасос за 3 дни
Плаване около о.Тасос за 3 дни
Плаване около о.Тасос за 3 дни
Плаване около о.Тасос за 3 дни
Плаване около о.Тасос за 3 дни
450.00лв
  • Наличност: В наличност
  • Модел: adventures-sea-vetrohodstvo-03

Опции

Описание

Остров Тасос е вероятно най-добре познатият за българския турист. Заради своята близост, достъпност и красота, мнозина българи прекарват поне една почивка на най-северния гръцки остров. Това пътешествие е АБВ-то на ветроходните плавания в Егейско море. В непосредствена близост до България имате възможност да плавате с яхта на платна, да изследвате непознати за вас кътчета откъм море, да отпочинете напълно в рамките на един дълъг уикенд и да се приберете в къщи с усещането, че сте преживели двойно и тройно повече. Това плаване с яхта не предполага голям отпуск, сложна организация и дълъг път до там и обратно.

Подаръкът включва:

– наем на яхтата за посочения период
– шкипер на борда
– настаняване в двойни каюти
– ветроходно обучение на български език
– провизии и напитки за приготвяне на храна на борда
– медикаменти против морска болест
– гориво за яхтата (когато вятърът не е на наша страна си помагаме с двигател)
– пристанищни такси
– зареждане с вода и ток по пристанищата

Предварително планирани дати за 2019: 25 – 28 април, 23 – 26 май, 20 – 23 юни, 18 – 21 юли, 8 – 11 август, 19 – 22 септември, 10 – 13 октомври. Възможни са и поръчкови плавания с поне месец планиране.

Трябва да знаете:

Програма:

Четвъртък: пристигане в Кавала привечер и настаняване, запознаване с лодката, правилата и програмата
Петък: отплаване към о.Тасос. Първи уроци по управление на яхта. Плаване далеч от сушата. Спирка за плуване на малък плаж. Приставане в Калирахи и нощувка на яхтата.
Събота: плаване покрай южната , слабо населена част на острова, наблюдение на красивия и разчленен бряг и скални пещери. Спирки за плаж. Възможност за нощувка на котва в красивия залив Алики или в пристанщето на Лименас, където разглеждаме Амфитеатъра и вечеряме в таверна.
Неделя: сутрешно плуване в уютен залив. Плаване обратно към Кавала и приставане в следобедните часове.

Три дни, в които всяка минута ще е с дъх на сол, водни пръски, плясък на ветрила, много слънце и усмивки.

Какво се случва:

Плаване с яхта около о. Тасос за 3 дни е изключително подходящо за тези, които за пръв път се качват на яхта, за проверка дали това е вашият начин за почивка, и за да се влюбите лудо в нея. Еднакво подходящо е и за тези с по-богат опит, които нямат възможност за по-дълъг отпуск, а им се плава та две не виждат.
Плаването покрай бреговата ивица, ще ви даде възможност да изследвате острова в цялото му разнообразие и прелест, като проучите крайбрежните природни форми дори на югоизточната част, което от сушата е невъзможно. Ще спираме на китни заливчета за почивка и плажове с прозрачна вода за гмуркане, ще разглеждаме малки и по-големи градчета като Тасос и Калирахи, забележителности като амфитеатри и гостоприемни таверни, предлагащи вкусни, морски специалитети.
Тези, които са заинтригувани от ветроходството ще могат да научат повече за управлението на яхта под платна, ще са предизвикани да хванат щурвала и да настройват ветрилата.
Една наистина лежерна програма, със спокойно плаване, в която ще имате възможност да правите по много от всичко.

За резервации:

Няколко дни преди да ползвате сертификата, пратете писмо на адрес office@supergift.bg с номер на сертификата, валидност, желан ден и час, телефон за контакт и име. Ние ще направим резервацията Ви и ще върнем писмо с потвърждение. За повече информация, ни потърсете на тел.0888 977 117

Коментари

Остави оценка на приключението. Така помагаш на останалите да направят по-добър избор.

ОСТАВИ РЕВЮ