Меню
Количка

Политика за връщане и замяна на ваучер

ПОЛИТИКА ЗА ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР 

 

I. ВРЪЩАНЕ НА ВАУЧЕР  

1.Получател на услугата, който е поръчал и платил ваучер чрез сайта има право да откаже същия, ако все още не е използван до 14 календарни дни от датата на поръчката. 

2. Отказ на поръчка се приема от доставчика на услугата писмено с електронно писмо, с попълнен и изпратен по електронната поща "Стандартен Формуляр за Упражняване на правото на отказ от Договор при онлайн покупки". https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki  

3. Отказ, направен по телефона, не се приема за валиден.

4. След получаване на заявка за отказ на поръчка, ще получите писмено потвърждение по мейла.

5. След писмено потвърждение на отказаната поръчка от доставчика на услугата, сумата се възстановява по банков път по посочена от получателя на услугата банкова сметка. 

6. Разходите за опаковка, доставка и присъщите на плащането такси не се възстановяват и се приспадат от сумата за връщане.

7. Суми платени в брой с касова бележка/фискален бон се възстановяват до 7 дни от покупката със задължително предоставяне на касовата бележка/фискалния бон за сторниране.

8. Ако плащането е извършено с дебитна/кредитна карта сумата ще бъде възстановена директно на картата, от която е направено плащането.

Сумата, подлежаща на възстановяване, се заплаща на лицето, което е извършило плащането.

9. Лицето, направило поръчката, няма право да откаже поръчан и платен ваучер, след като ваучерът е бил регистриран за ползване при доставчика който изпълнява съответната услуга.

10. Правото на връщане на ваучера не важи в случай, когато е за ползване на някоя от следните услуги - gift card, курсове, събития, семинари, концерти, представления и други подобни мероприятия с фиксирани дати и определен брой места за конкретното събитие.

11. Ако в рамките на 10 работни дни след потвърждението на заявката за връщане сумата не е получена обратно, направете следното:

Отново проверете сметката си, която би следвало да е получила върнатата сума. Свържете се с компанията, издала кредитната/дебитната карта, по която би следвало да е получена върнатата сума. Свържете се с банката си. Често е нужно време за осчетоводяване на постъпилите суми. Ако вече сте направили горното, свържете се с нас на е-mail: office@supergift.bg или тел: 0888977117.


II. ЗАМЯНА НА ВАУЧЕР


1. Всеки ваучер може да бъде заменен еднократно с друг в рамките на срока на валидност.

2. Валидността на замененият ваучер се удължава с 6 месеца от датата на замяна.


3. Ако стойността на избраната стока или услуга при замяна на получения ваучер с друг е по-ниска от стойността на първоначално поръчания ваучер, разликата не се възстановява.


4. Ако стойността на избранaтa стока или услуга при замяна на получения ваучер с друг е по-висока от стойността на първоначално поръчания ваучер, разликата се доплаща от ползвателя на ваучера. Ползвателят се свързва с екипа на Супергифт ЕООД по електронна поща или телефон и получава съдействие доплащане на стойността над стойността на първоначалния ваучер. Плащанията могат да бъдат с кредитна/депитна карта, по банков път, през каса на Изипей или чрез услуга на Еконт за пращане на пари. Всички разходи по плащането за за сметка на клиента. 


5. В случай че доставчик на Супергифт ЕООД, не е в състояние да предостави закупената услуга, ползвателят на ваучера или получателят на услугата, ще получи предложение за друга подобна стока или услуга.

6. Правото на замяна на ваучер не важи в случай, когато е за ползване на някоя от следните услуги - курсове, събития, семинари, концерти, представления и други подобни мероприятия с фиксирани дати и определен брой места за конкретното събитие. В случай на отмяна на такова събитие - на клиентът ще се предложи алтернативна дата или алтернативно предложение.


7. При отказ за ползване на вече планирана услуга - курсове, събития, семинари, концерти, представления и други подобни мероприятия с фиксирани дати и определен брой места за конкретното събитие, сума не се възстановява.


8. Ако имате допълнителни въпроси или нужда от съдействие, свържете се с нас на е-mail: office@supergift.bg или тел: 0888977117