Меню
Количка

Обучение по сноукайт - седмичен курс

Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
Обучение по сноукайт - седмичен курс
790.00лв
  • Наличност: В наличност
  • Модел: weekly snowkite course

Опции

Описание

Snowkite, Snowkiting или Kite skiing е нов зимен спорт, при който използвате силата на вятъра, прихванат от крило/kite, за да се пързаляте на сняг или лед. Спортът е подобен на водния кайтборд, но с зимна екипировка, сноуборд или ски, като принципите на използване на хвърчилото са еднакви. Snowkiting се различава от другите алпийски спортове, тъй като е възможно да се движите нагоре и надолу с всяка посока на вятъра, като по този начин не сте ограничени от зимните курорти. В България спортът става все по-популярен, като добавя нови спортни дестинации, нов начин за активна почивка с приятели и възможност за чупене на границите на екстремното. Вече популярни локации са Горно и Долно Плато на Витоша, Рилските езера и др. Този спорт, ще ви даде силни емоции и ще ви осигури свободата да карате там, където малцина достигат. А когато добиете опит, излитате на следващото ново, буквално, вече може да се движите и по вертикала! 

Подаръкът включва:

Tеория и правила за безопасност в планината и на спота, посока на вятъра през спецификата на планинските терени, подготовка и особенности на фойл кайта, връзване и фукции на бара.
Практика за стартиране и приземяване учебен кайт,  фойл кайт от снега; QR системата за безопасност и обезопасяване в планината; 
Управление на тренировъчен кайт, улавяне на посока и потегляне на сняг. 
Времетраене 4 или 5 дни до 4 ч.  или три с 6 ч. в зависимост от възможностите на ученика с включени обедна почивка и паузи.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА, НО МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ: транспорт, видео засненаме, видео разбор след урока.
А също и: Храна и лични разходи, Лична Екипировка, ски/сноуборд, протектори, каска, маска и други допълнителни услуги. 
Препоръчителна планинска застраховка!

Трябва да знаете:

Приключението е подходящо за хора, получили начален урок по кайт на вода и каращи ски и сноуборд на добро ниво с прилична физическа подготовка. По време на обучението, Ви осигуряваме учебни крила и всичко необходимо, но ви е необходима собствена зимна екипировка - ски или сноуборд, личен трапец, ако имате облекло подходящо за атмосферните условия, каска и маска. Препоръчваме да носите още: слънчеви очила, слънцезащитен масло, термос с чай, снегоходки. Най-подходящи са надуваемите снегоходки Small Foot . В България дните за каране са много, но обучението на начинаещи изисква най-добри условия. А никой не може да Ви обещае добри условия точно в почивните дни. Затова - нашият съвет е: не пропускайте добрите прогнози, занятията се провеждат всеки ден, когато в планината има условия, след предварителна уговорка.  Сноукайтингът е екстремен спорт, който добавя и рисковете на зиманата планина. За това не подценявайте опасностите, които носи! За да се научите бързо и лесно имате нужда от инструктор, който да наблюдава поведението и да отстрани риска от самоучението. Чрез няколко урока и упражнения с подходящи кайтове, ще овладеете управлението и скоро ще започнете да карате. Така ще избегнете контузиите, които носи незнанието. Научете се да карате борда или ските, теглени от кайт и оставете опашките за лифт и хилядите туристи по пистите зад гърба си. 

 Какво се случва:

В зависимост от пакета, след качване на Витоша поемаме към  горното плато по ски пътя в дясно от Алеко. В гората преди долно плато, правим първа част на урока или общо познаване на кайта, като това е и малка почивка преди прехода до горното плато, който отнема около 20-30 мин. Втората спирка е на завоя над долно плато от където, почивайки правим кратък урок по МТО. След като пристигнем на спота за поредна пауза за чай или кафе, основната част на урока започва. Прехода не е труден, но със цялата екипировка, може малко да Ви изтощи. Съветваме Ви преди урока да посетите няколко пъти фитнеса или поне да раздвижите тялото. Стартитраме с тероретична част и общо познаване на екипировката. Продължаваме с улавяне на вятъра и управление на кайта. След като се сдобием с нужните умения, можем да стартираме изтеглянето и самото пързаляне. Инструкторите ще се погрижат за важата безопасност, ще преценят размера на крилото, според условията и уменията Ви, от Вас се иска упорство и амбиция, като във всеки друг спорт. 

УСЛОВИЯ: Занятия се провеждат само при наличие на подходящ вятър и снежна покривка.За безопасно провеждане на уроците по сноукайт,  участниците в обучението трябва да са подходящо екипирани за метеорологичните условия в планината, да носят собствена ски или сноуборд екипировка и да имат сключена планинска здравна застраховка. 

За резервации:

Няколко дни преди да ползвате сертификата, пратете писмо на адрес office@supergift.bg с номер на сертификата, валидност, желан ден и час, телефон за контакт и име. Ние ще направим резервацията Ви и ще върнем писмо с потвърждение. За повече информация, ни потърсете на тел : 0888 977 117

Коментари

Остави оценка на приключението. Така помагаш на останалите да направят по-добър избор.

ОСТАВИ РЕВЮ
Етикети: snowkite , lesson

Подобни приключения

Невероятно вълнуващият зимен спорт Snowkiting продължава да набира скорост в България! Не изпускай т..
0.00лв
Snowkite, Snowkiting или Kite skiing е нов зимен спорт, при който използвате силата на вятъра, прихв..
150.00лв
Snowkite, Snowkiting или Kite skiing е нов зимен спорт, при който използвате силата на вятъра, ..
280.00лв
Discover Snow Wing със ски или сноуборд Discover Snow Wing със ски или сноуборд
ПРОМОЦИЯ
Wing Ski /Уинг ски/ или Wing Snowboard /уинг сноуборд/ са новите зимни предизвикателства за всеки ск..
139.00лв 150.00лв